Rajono Priešgaisrinių tarnybų vadovų susitikimas

Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinėje tarnyboje lankėsi Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas, kuris susitiko su Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktoriumi Rimvydu Lukošiumi. Vadovai susitikimo metu aptarė 2023 metų abiejų Priešgaisrinių tarnybų bendros veiklos rezultatus, numatė veiklos kryptis 2024 metams.

Vyšniauskas apžiūrėjo Pabaisko ugniagesių komandos patalpas, gaisrinę techniką, gelbėjimo ir gesinimo įrangą. Tarnybos direktorius R. Lukošius svečiui pristatė praėjusių metų pabaigoje įsigytą naudotą gaisrinį automobilį IVECO. Direktorius pasidžiaugė, kad tai 4-tas Europoje pagamintas automobilis, kuris įsigyjamas iš Ukmergės rajono savivaldybės skiriamų lėšų. Tai šiuolaikiškas automobilis, kuris tenkina ugniagesių gelbėtojų poreikius, jame yra visa tai ką reikalinga turėti ugniagesiui gelbėtojui atliekant gesinimo ir pirminius gelbėjimo darbus. Automobilyje yra privalomas kiekis įvairaus skersmens gaisrinių žarnų, aprūpintas elektros generatoriumi su incidento vietos apšvietimo įranga, akumuliatorine gelbėjimo įranga, gaisriniu siurbliu plūduriuojančiu vandens paviršiumi, motorine žolės gesinimo įranga, kvėpavimo organų apsaugos aparatais, 2 greito reagavimo ritėmis, radijo ryšio ir navigacijos sistemos ir t.t.

Automobilyje sumontuotas kombinuotas (normalaus ir aukšto slėgio) gaisrinis siurblys. Automobilis turi 2 500 ltr. vandens ir 100 ltr. putokšlio talpas, aprūpintas stacionariu, didelio vandens našumo, lafetiniu švirkštu.

Dabartiniu metu dar 2-ose ugniagesių komandose į incidentus išvykstama sovietiniais gaisriniais automobiliais. Ugniagesiai tikisi, kad netolimoje ateityje Tarnyboje bus eksploatuojami vien tik Europos šalyse pagaminti automobiliai.