Su biudžetinių įstaigų ir įmonių vadovais kalbėta apie emocines įtampas ir jų valdymą

Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Darius Varnas į tradicinį, kartą per mėnesį rengiamą susitikimą savivaldybės įmonių bei įstaigų (iš viso yra 18) vadovus bei į savivaldybės administracijos struktūrinius padalinius neįeinančius valstybės tarnautojus šį mėnesį pakvietė vykti į Druskininkus. Čia spalio 14-15 dienomis VšĮ Valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centre „Dainava“ jie dalyvavo seminare „Emocinės įtampos darbuotojų kolektyve ir jų valdymas. Psichinė darbuotojų kolektyvo sveikata, mobingas“.

Kas yra skeptikai ir moralistai, kurių Lietuvoje yra dauguma – apie 60 proc., ir kaip su jais elgtis darbe? Kodėl darbdaviams labiausiai reikia taktikų ir strategų, bei kodėl tiek mažai turime analitikų? Kokie yra informaciniai kanalai ir kaip suprasti skirtingas reprezentacines sistemas? Koks turėtų būti bendravimas esant konfliktinei situacijai? Kokia yra grįžtamojo ryšio svarba ir pagrindiniai jo teikimo principai? Kokia yra komunikacijos svarba? Kaip kovoti su puikybe ir stresu? Kokios yra sėkmingi bendraujančio asmens savybės? Kokios yra psichologinio smurto darbovietėje priežastys ir išraiškos (patyčios, manipuliacijos, spaudimas, teroras, ignoravimas, priekabiavimas, asmenybės kritika, grasinimai)? Kas yra diskriminacija ir tolerancija? Koks būna vertikalusis ir horizontalusis psichologinis smurtas ir kt. Į šiuos ir kitus aktualius klausimus seminaro dalyviai gavo atsakymus iš patyrusių seminaro lektorių – gydytojo Voldemaro Giedrimo ir psichologės Linos Bružaitės.

16 akademinių valandų seminarą išklausę ukmergiškiai gavo ne tik tai patvirtinančius pažymėjimus, bet ir labai daug naudingų žinių, kurias būtinai pritaikys savo darbe, savo kolektyvuose.

Daiva Zimblienė
Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Šaltinis:
Gimtosios žemės straipsnis „Su biudžetinių įstaigų ir įmonių vadovais kalbėta apie emocines įtampas ir jų valdymą