SU PARTNERIAIS LENKAIS APTARĖ PROJEKTĄ

Rajono Savivaldybės priešgaisrinė tarnyba kartu su partneriais Seinų valsčiumi (Lenkijos Respublika) įgyvendino tarptautinį projektą LT-PL-2S-160 ,,Priešgaisrinės apsaugos resursų gerinimas Ukmergėje-Seinuose“.  Jo  veiklą iš dalies finansavo Europos regioninės plėtros fondas (programa – Interreg V-A Lietuva–Lenkija). Pagrindinis programos tikslas buvo materialiųjų ir žmogiškųjų priešgaisrinės apsaugos resursų gerinimas norint pagerinti priešgaisrinės apsaugos paslaugų teikimą Ukmergės rajone ir Seinuose.

Projekto lėšomis buvo ugniagesiams gelbėtojams buvo nupirkti 45 komplektai darbo drabužių. Ukmergėje ir Seinuose vyko darbuotojų mokymai, susipažinta apie priešgaisrinių tarnybų veiklą Ukmergės rajone ir Seinų valsčiuje.

Šio projekto įgyvendinimą organizavo mūsų rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba. Tarnybos darbuotojų grupė, vadovaujama direktoriaus Rimvydo Lukošiaus, buvo išvykusi į Seinus aptarti įgyvendinto projekto, padėkoti už nuoširdų bendradarbiavimą. Partnerius aplankė Tarnybos vyresnioji finansininkė Vitutė Šermukšnytė, skyrininkas Tadas Zakarauskas, Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir užsienio skyriaus vyresnysis specialistas Linas Rugienius.

Ukmergiškių delegaciją priėmė Seinų viršaitis Darjušas Lostovskis. Tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius pasidalino mintimis apie projekto įgyvendinimo eigą, pasidžiaugė sklandžiu tarpžinybiniu ir išreiškė viltį, kad ryšiai nenutrūks ir ateityje. R. Lukošius viršaičiui įteikė mero Rolando Janicko pasirašytą padėką ir dovanėlę. Tarnybos direktoriaus padėkos buvo skirtos Seinų valsčiaus darbuotojai Evelinai Zdancevič, kuri rūpinosi projekto įgyvendinimo organizaciniais klausimais ir valsčiaus finansininkei Elžbietai Palanis.

,,Gimt. žemės“ informacija