UGNIAGESIŲ KOMANDŲ DARBUOTOJAI PAMINĖJO PROFESINĘ ŠVENTĘ

Gegužės 2-ąją Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos (toliau – Tarnyba) ugniagesiai paminėjo šv. Florijono – gaisrų sergėtojo dieną. Pabaisko pagrindinės mokyklos salėje įvykusiame šventiniame renginyje dalyvavo ir Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.
Tarnybai vadovaujantis Rimvydas Lukošius pasidžiaugė, kad praėjusių metų gruodį buvo iškilmingai atvertos Pabaisko ugniagesių komandos pastato – vieno pačių moderniausių kaimo ugniagesiams skirtų statinių Lietuvoje durys.

„Aš labai džiaugiuosi, už tai kad mus nuoširdžiai ir geranoriškai sutiko Pabaisko pagrindinės mokyklos bendruomenė, miestelio visuomenė, seniūnijos darbuotojai.
Tikime, kad dar šiais metais bus pradėta Valų ugniagesių komandos garažo statyba ir esamų patalpų pritaikymas ugniagesių poreikiams.
Pastatų atnaujinimo ir renovacijos darbų laukia ir Želvos, ir Taujėnų komandos“, – kalbėjo R. Lukošius.

Su profesine švente ugniagesius pasveikinęs meras R. Janickas jiems padėkojo visų gyventojų, kurie nepasakė „ačiū“, vardu. Meras atsiprašė ir už tuos, kurie nelaimės akivaizdoje ugniagesius galbūt kuo nors kaltino, nesuprasdami, kad gaisro gesinti atvykę vyrai yra tik nelaimės šalintojai, o ne jo priežastis.

Už profesionalų darbą Priešgaisrinėje tarnyboje, asmeninį indėlį gerinant komandų materialinę bazę profesinės šventės proga mero padėkos įteiktos šiems Tarnybos darbuotojams: Valų ugniagesių komandos ugniagesiui gelbėtojui Evaldui Kavaliauskui, Siesikų ugniagesių komandos ugniagesiui gelbėtojui Deimantui Rudžinskui ir Pabaisko ugniagesių komandos ugniagesiui gelbėtojui Tadui Zakarauskui.

Už operatyvumą ir profesionalumą, gebėjimą padėti nelaimės ištiktam žmogui, atsakingą požiūrį į atliekamą darbą bei aktyvią veiklą ugdant Ukmergės rajono gyventojų gaisrinės saugos kultūrą profesinės šventės proga Tarnybos direktorius R. Lukošius paskatino šiuos Tarnybos darbuotojus: Šešuolių ugniagesių komandos ugniagesį gelbėtoją Albertą Atkočiūną, Pabaisko ugniagesių komandos skyrininką Andrių Gutauską, Taujėnų ugniagesių komandos ugniagesį gelbėtoją Milvydą Kaziūną, Veprių ugniagesių komandos ugniagesį gelbėtoją Gintarą Melniką ir Želvos ugniagesių komandos ugniagesį gelbėtoją Dainių Stundį.

Už aktyvų dalyvavimą savanoriškoje ugniagesių veikloje, jos puoselėjimą, asmeninį indėlį ugdant Ukmergės rajono gyventojų gaisrinės saugos kultūrą, ugniagesio gelbėtojo profesijos prestižo stiprinimą R. Lukošius išreiškė padėką šiems savanoriams ugniagesiams: Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresniajai tyrėjai-bendruomenės pareigūnei Daivai Novikienei ir Jasiuliškių socialinės globos namų direktoriui Viliui Petrauskui.