UGNIAGESIŲ TEORINIŲ ŽINIŲ IR PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ VERTINIMAS

Priešgaisrinėje tarnyboje vyksta kasmetinis darbuotojų teorinių žinių ir praktinių įgūdžių atitikties vertinimas. Ugniagesiai gelbėtojai teorinių žinių įvertinimas atliekamas pagal testą, kurį sudaro ne mažiau kaip 40 klausimų.

Praktinių įgūdžių patikrinimo metu darbuotojai privalo atlikti  tokias užduotis: apsirengti apsauginę ugniagesio aprangą, užrišti gelbėjimo virvę už konstrukcijos, išvykti už garažo vartų pagal aliarmo signalą ir t.t. Kiekvieną užduotį privaloma įvykdyti pagal nustatytą laiką prisilaikant tam tikrų reikalavimų. Atitikties vertinimai jau įvyko Pabaisko, Veprių, Želvos ir kt. komandose. Tarnybos padaliniuose visus metus vyko ugniagesių gelbėtojų mokymas darbo vietoje, todėl tikrinimo metu darbuotojai parodė geras teorines žinias ir praktinius įgūdžius. Tikėtina, kad visa tai sėkmingai bus panaudota gesinant gaisrus ir atliekant pirminius gelbėjimo darbus.

Kokybiškam ugniagesio gelbėtojo darbui daug įtakos turi ir jo fizinis pasirengimas, todėl šiuo metu komandų darbuotojai dar yra testuojami ir atitikčiai fizinio parengtumo reikalavimams.