SVEČIUOSE ŠALČININKŲ UGNIAGESIAI

Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinėje tarnyboje lankėsi kolegos iš Šalčininkų rajono,  vadovaujami Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Vitalijaus Kapūstos. Svečiai apžiūrėjo Pabaisko ugniagesių komandos ir Tarnybos administracines patalpas, domėjosi komandoje esama gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įranga, priemonėmis gaisrinės įrangos bei technikos kokybiškai priežiūrai užtikrinti bei jos remontui atlikti.

Tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius svečiams pristatė Tarnybos veiklą, jos perspektyvą, pasidalino patirtimi organizuojant darbuotojų parengimą, eksploatuojant gaisrinių automobilių parką ir t.t.

Šalčininkų rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Jan Vilkanec, papasakojo apie ypatumus rajone organizuojant gaisrų gesinimą kaimo vietovėje, apie  santykį su Valstybine priešgaisrine gelbėjimo tarnyba ir t.t.

Abiejų Tarnybų vadovai pasidalino mintimis apie savanorišką ugniagesių veiklą, jos perspektyvą, ko reiktų siekti, norint suaktyvinti jos veiklą. Taip pat buvo aptarta komandų materialinė būklė ir situacija aprūpinant ugniagesius gelbėtojus individualiomis apsaugos priemonėmis ir  kt. Tarnyboms aktualūs klausimai.